Scoren met je Website

DomeinCoach doet meer dan alleen het vinden van de juiste naam voor je site. Want dat is pas het begin. Wanneer je een mooie domeinnaam hebt, moet daar natuurlijk een site op komen. Daar kunnen wij je in adviseren, als ook begeleiden bij het (laten) bouwen van je site.

Maar daarna begint het pas echt. Je wilt immers dat je site gevonden wordt op het internet. Tenzij het alleen maar een visitekaartje is voor je offline activiteiten. Maar dan laat je een kans liggen. En dat is jammer.

Scoren in Google op pagina 1 bij de Top 3.

Google is de zoekmachine die door meer dan 90% van de zoekers op het internet wordt gebruikt. Belangrijk dus dat Google jouw site goed waardeert. En dan natuurlijk ook nog zo dat je minimaal op de eerste pagina staat en bij voorkeur bij de eerste 3. Want de zoekers klikken bijna altijd op nummer 1, al veel minder op nummer 2 en 3 en al bijna niet meer op vermeldingen op andere pagina’s. Ze hebben dan vaak of al gevonden wat ze zochten of geven een andere zoekopdracht.

Om gevonden te worden in Google is het noodzakelijk dat je site aan een aantal randvoorwaarden voldoet. Google heeft zogenaamde robots die continue het web afzoeken naar nieuwe informatie en geven dat op basis van hun regels een bepaalde waarde. En hoe hoger die waarde, hoe hoger je in Google komt te staan.

Scoren in Google hangt van veel factoren af. Het is onbekend hoe Google pagina’s indexeert (en dat wisselt ook nog al eens). Wel zijn een behoorlijk aantal factoren bekend die door Google worden gewaardeerd en waarmee je dus beter in Google kunt scoren. Wij kunnen je daarbij helpen met onder andere de volgende onderdelen.

Keywords

Keywords zijn sleutelwoorden of zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden. De woorden waar jouw doelgroep op zoekt. Wanneer jouw site goed gevonden wordt op balpennen, maar je verkoopt steigerhout, dan heb je eigenlijk niets aan die bezoekers. Je wilt immers mensen op je site die zoeken naar steigerhout of daar aan gerelateerde zoekwoorden.

Zoekwoordenstrategie

Om te kunnen scoren in Google is het van belang dat je start met het bepalen van je zoekwoorden. Wij kunnen je daarbij van dienst zijn door een uitgebreid zoekwoordenonderzoek te doen. Je krijgt dan inzage in de belangrijkste zoekwoorden in jouw markt. Inzage in de zoekwoorden waar je concurrentie op scoort en een advies voor een zoekwoordenstrategie.

SEO

Voor Google is het ook belangrijk dat je site logisch is opgebouwd en dat je waardevolle informatie geeft. Je kunt nog zulke mooie artikelen op je site hebben staan, maar als Google niet (voldoende) snapt waar het om gaat, zal Google ze niet hoog waarderen. En kom je zeker niet in de top 3.

Een aantal belangrijke factoren voor Google zijn:

  • Relevante informatie; waardevolle informatie over het betreffende zoekwoord
  • Goed leesbare informatie; duidelijke indeling, gebruik van tussen koppen en zo mogelijk ondersteunend materiaal als foto’s, video’s etc.
  • Backlinks; dat zijn linken van andere sites naar een pagina op jouw site, waarbij een verwijzing in een artikel meer waarde heeft dan alleen maar een link.
  • Organische groei; Google vindt het raar als je site ineens groeit een ook direct heel veel backlinks krijgt bijvoorbeeld. Je wordt dan juist vaak teruggezet
  • Gemiddelde tijd dat iemand op een pagina blijft. Hoe langer ze blijven, hoe meer ze aan informatie opnemen en hoe waardevoller het waarschijnlijk dus zal zijn. Anders waren ze wel weggeklikt.
  • Doorklikken naar andere pagina’s op je site. Dan is niet alleen die ene pagina interessant, maar anderen dus ook. Dat kun je onder andere bewerkstelligen via interne links.

SEO-strategie

DomeinenCoach kan ook jou helpen bij het opzetten van een goede SEO-strategie en je adviseren hoe jij het maximale uit je site kunt halen. Een SEO-strategie geeft je houvast voor de langere termijn. Blijven scoren in Google is namelijk van het grootste belang. Google blijft ook jouw site in de gaten houden en als deze niet ontwikkelt, zal je score achteruitgaan. Want ook hier is stilstaan achteruitgang.

SEO teksten

Waar DomeinenCoach je verder bij van dienst kan zijn is het optimaliseren van je webteksten, of deze zelfs voor je schrijven.

Adwords

Adwords zijn advertentie direct boven aan in Google wordt getoond als iemand op het aangegeven zoekwoord zoekt.

Groeien in Google kost dus tijd en energie. Adwords is een alternatief. Dat kost geld en werkt alleen als je een adwordcampagne hebt.

Met adwords sta je direct boven aan. Dat wil echter niet zeggen dat dit ook maximaal klanten op levert. De mensen die op de advertentie klikken, moeten wel de informatie krijgen die ze verwachten. Jij wilt verkopen, zij zoeken informatie. Belangrijk dus dat de landingspagina die informatie geeft en hen vervolgens overhaalt om bij jou te kopen, dan wel hun naam en e-mail achter te laten dat jij hen nog eens kunt benaderen.

Dit laatste is trouwens ook interessant voor mensen die via Google gewoon op je site komen. Want 99,9% van de bezoekers zal niet spontaan terugkomen.

Website Optimalisatie

Naast genoemde strategieën, moet je site gewoon goed in elkaar zitten. Er zijn een heleboel factoren die je helpen bezoekers vast te houden, of juist af te schrikken. Denk bijvoorbeeld aan de laadtijd van een pagina, als dit te lang duurt, heeft men al een andere opgezocht. Of denk aan het kleurgebruik. Kan heel mooi zijn, maar als het niet goed leesbaar is, dan haakt men af. En zo zijn er heel veel factoren die een grote rol spelen. Deze factoren worden ook de Google meegewogen in hun oordeel.

Website Optimalisatie Advies

Wij kunnen voor jou een analyse maken van de sterke en zwakke punten van je site en je advies geven over hoe je dit kunt verbeteren.

Internet Marketing

Het goed gevonden worden in Google is een onderdeeltje van Internet Marketing. Maar er is veel meer mogelijk om jouw doelgroep te bereiken. Zo wel met je site als met andere tools, zoals facebook, twitter, e-mailmarketing, pintrest, etc.

Moet je dit alles nu gaan doen?

Nee, want dan ben je overal een klein beetje bezig en verdwijn je in de grote massa. Beter kun je je richten op een of twee onderdelen en daar super goed in zijn. Later kun je dan altijd nog een volgende onderdeel er bij pakken.

Internet Marketing Strategie

DomeinenCoach kan je helpen bij het opzetten van je Internet Marketing Strategie. Ook kunnen we je vervolgens helpen bij het uitvoeren hiervan.

Gratis Scan

Ben jij opzoek naar een partij die jou kan helpen om je business op het internet naar een next level te brengen. Dan helpen wij je graag. Dat doen wij door je een gratis scan aan te bieden en daarbij aangeven waar wij de mogelijkheden voor jou zien.

Vul hieronder even je gegevens in en vermeld daarbij om welke website het gaat. Dan ontvang je van ons binnen enkele dagen een gratis en vrijblijvend advies.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht