Top Domein

De kracht van een goede domeinnaam

Vroeger was het hebben van een goede bedrijfsnaam voldoende om een bedrijf te starten. En na verloop van tijd maakte zelfs de bedrijfsnaam niet meer zo veel uit, wanneer je naam had gemaakt en bekend stond als een goed bedrijf. Tegenwoordig ligt dat net even iets anders. Zeker wanneer je met een bedrijf of als zzp-er wilt starten.

Het hebben van een goede domeinnaam is dan zeker zo belangrijk en mogelijk zelfs nog belangrijker dan het hebben van een goede bedrijfsnaam. Een goede domeinnaam is belangrijk om enerzijds goed gevonden te op het internet, maar meer nog voor het promoten van jou(w bedrijf) door derden. Een goede domeinnaam kunnen ze namelijk gemakkelijk onthouden en doorgeven aan anderen. Simpel verwijzen naar je url in plaats van een telefoonnummer of adres op te hoeven zoeken.

Maar wat is dan een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam als visitekaartje:

  • Is gemakkelijk te onthouden, bijvoorbeeld omdat het lekker klinkt en goed in het gehoor ligt.
  • Is bij voorkeur kort en zeker niet te lang. Dat geeft meer kans op typefouten.
  • Is gemakkelijk in te typen en bevat dus geen klanken die op verschillende manieren ingetypt kunnen worden (tenzij je ook dat domein in handen hebt en door kunt linken naar je site)
  • Bevat geen Koppel–streepje tussen de woorden (mensen zijn niet gewend dat te typen en vullen het automatisch zonder – in. Mogelijk komen ze daardoor juist bij je concurrent terecht.
  • Is een .nl domein. Mensen zijn gewend om .nl achter een domein te typen. Heb jij een andere extensie, dan komen ze automatisch bij je collega terecht die wel de .nl heeft.
  • Bevat geen cijfers die als woord moeten klinken zoals bijvoorbeeld 4 voor for. Mensen zijn gewend letters te typen tenzij ze heel duidelijk cijfers horen zoals bijvoorbeeld 101tips.nl.

Kies een Super Domeinnaam!

Een Super domeinnaam voor je business is een domeinnaam die aan voorgaande voldoet, maar ook nog eens zo duidelijk zegt wat je doet, dat men bij voorbaat al weet wat ze kunnen verwachten.

Bijvoorbeeld: laminaatopmaat.nl

Met een super domeinnaam beheers je eigenlijk direct je markt en ben je je concurrenten een stap voor. Enerzijds door het gemak waarmee derden reclame voor je kunnen maken en anderzijds een prachtige domeinnaam die ook nog eens goed scoort in de zoekmachines op jouw belangrijkste zoekwoord waar jouw doelgroep op zoekt. Ten minste wanneer je je site goed inricht.

Als DomeinenCoach helpen wij bedrijven de juiste domeinnaam voor hun business te vinden. Maar wij bemiddelen ook in de verkoop van prachtige domeinnamen. En zo hebben wij er nu een aantal in beheer die wellicht interessant voor u zijn wanneer u actief bent in de bouw of daar aan gelieerde business.

Met vriendelijke groet,

Kees van der Terp

DomeinenCoach.nl